Za poliranje

Polirni stroji in drugi pripomočki za poliranje zagotavljajo bleščeče rezultate

Če želite laku vašega avtomobila profesionalno povrniti visok sijaj, potrebujete polirnik in ustrezno polirno opremo. Polirni stroj je naprava na električni pogon, na katero so nameščene vrtljive polirne plošče. Kompleti za poliranje navadno vključujejo kolo iz trdega filca in mehkejše brusilno kolo, ki služi za nanašanje polirnega voska med vrtenjem, da postane površina ponovno zrcalno gladka in sijoča. Razen tega obdelava s polirnim sredstvom ščiti kovino pred poškodbami zaradi rje. Pri rotacijskih polirnikih na električni pogon za DIY uporabo se povečini uporabljajo fleksibilni nihajoči diski ali jermeni. Kot alternativa pa so na voljo nastavki za poliranje in adapterji za svedre.

Idealen za začetnike: ekscentrični polirnik

Ekscentrični polirniki so brez prisilnega vrtenja, premika se samo plošča, na katero je pritrjena blazinica. Zato je ekscentrični polirni stroj posebno udoben za držanje in začetnikom olajša učenje tehnike poliranja.

Poliranje na enostaven način

Nanesite majhno količino polirnega sredstva na površino, ki jo želite obdelati, in izberite ustrezno hitrost polirnika – za začetek v glavnem zadostuje nizko število vrtljajev. Stroj vklopite šele, ko polirna plošča leži na površini, ki jo nameravate polirati, da boste tako preprečili kapljanje. Polirno pasto na začetku porazdelite zelo nežno in brez pritiska, stroj pa vedno držite pokončno. Pasto nanašajte s križnimi gibi, blazinica mora prekrivati približno polovico predhodno polirane površine. Nato počasi povečajte pritisk in hitrost, da boste polirno pasto optimalno vdelali v karoserijo. Proti koncu postopka pritisk in hitrost ponovno zmanjšate. Še zadnji nasvet: polirnega stroja ne odstranjujte s kovine, dokler se ta popolnoma ne ustavi. V naši spletni trgovini boste našli izbor ustreznih pripomočkov za poliranje. Če imate kakršna koli vprašanja, vam bomo z veseljem pomagali.