Ergonomski stoli

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Direktorski stol: udoben in ergonomski sedež za vaš urad ali domačo pisarno

Direktorski stol je luksuzna različica pisarniškega stola: je prostornejši, udobnejši in prevlečen z visokokakovostnim usnjem ali imitacijo usnja. Direktorski stoli so navadno mehko oblazinjeni in so na voljo v brezčasni črni ali rjavi barvi. Poleg direktorskih pisarn in sejnih sob tovrstno sedežno garnituro vse pogosteje najdemo tudi v domačih pisarnah. Navsezadnje se bodo tisti, ki si lahko sami izbirajo pisarniški stol, bolj verjetno odločili za posebno udoben model. Pri podjetju tectake smo za vas v naši spletni trgovini pripravili privlačen izbor različnih direktorskih stolov.

Katera je razlika med direktorskim in pisarniškim stolom?

Pisarniški stol je klasičen delovni stol, pri katerem je ergonomija danes na prvem mestu, saj je namenjen dolgotrajnemu sedenju na delovnem mestu. Pomembno je, da je pisarniški stol mogoče individualno prilagoditi višini in delovni drži.

Direktorski stol združuje udobje sedenja, ergonomijo in reprezentativen videz. Obenem direktorski stoli pogosto ponujajo možnost ne le za delo, ampak tudi za sprostitev med vmesnimi premori. V ta namen se lahko naslonjalo mnogih direktorskih stolov postavi v skoraj vodoraven položaj. Pisarniški stol ima praviloma vedno naslonjala za roke, ki zagotavljajo še več udobja tako pri počitku kot pri delu.

Že po materialu se direktorski stoli povečini bistveno razlikujejo od klasičnih pisarniških stolov, saj se za te vrhunske stole uporablja predvsem usnje ali umetno usnje. Zaradi tega so ti stoli zelo vzdržljivi. Klasični direktorski stoli so večinoma nevsiljive črne barve, svetlejše barve pa se bolj uporabljajo pri pisarniških stolih.

Prilagodite direktorski stol svojim telesnim meram

Dolgi dnevi za pisalno mizo niso del vsakdanjega dela le za ljudi na vodilnih položajih. Da se izognete bolečinam v hrbtu, ramenih in vratu, izberite ergonomsko oblikovan direktorski stol, ki ga je mogoče prilagoditi vaši postavi: višino sedeža izberite tako, da gre od stegna do kolena linija, ki se rahlo nagiba. Globina sedeža je pravilna, ko je za tri ali štiri prste prostora med kolenskih zgibom in prednjim robom sedeža. Prilagodite tudi naslonjalo za hrbet z izbočeno oporo proti lordozi, vzglavnik in naslonjala za roke pa tako, da bodo ustrezali vaši postavi in vašim osebnim potrebam.

Kako prepoznati visokokakovosten direktorski stol

Za kakovosten direktorski stol je značilno, da lahko spremenite položaj sedenja in tako razbremenite hrbet. Prevleka mora biti trpežna in enostavna za čiščenje, da boste lahko dolgo časa uživali v direktorskem stolu. Prednji rob sedežne blazine ne sme biti pretrd, da med sedenjem ne pritiskamo na notranjo stran kolena. Hkrati pa polnilo ne sme biti premehko. Dodaten nasvet: pri izbiri direktorskega stola upoštevajte tudi višino pisalne mize in želeni položaj sedenja. V naši skrbno izbrani ponudbi direktorskih stolov boste našli visokokakovostne izdelke po izredno ugodnih cenah.

Druga merila kakovosti za direktorske stole

  • Robustno podnožje s premičnimi kolesi: za dober direktorski stol je značilno podnožje, na katerem je pritrjenih pet koles, ki se vrtijo v vse smeri in vam nudijo maksimalno svobodo gibanja, ne da bi morali vstati s stola. Na trdih tleh je priporočljiva uporaba mehkih koles, na mehkem podu pa trdih. Mehka kolesa so ponavadi dvobarvna.
  • Oblazinjenje: debelo oblazinjenje samo po sebi ne zagotavlja zadostno udobnega sedenja. To še toliko bolj velja, če želite več ur sedeti za pisalno mizo. Kajti mehkejši je sedež, globlje se pogrezneš vanj in manj spreminjaš položaj sedenja. To lahko povzroči bolečine v hrbtu. Dober direktorski stol mora torej biti udoben, a ne premehak. Namig: če ste nekoliko težji, raje posezite po trše oblazinjenem pisarniškem stolu. Pri oblazinjenju se prepričajte, da je hrbet čim bolj ergonomičnem položaju in ima na straneh visoko oporo.
  • Višina sedeža: ni treba posebej poudarjati, da je dober direktorski stol nastavljiv po višini. Le tako lahko individualno prilagodite višino sedeža svoji postavi in višini mize.
  • Naslonjalo: za optimalno razbremenitev hrbta mora biti naslonjalo direktorskega stola ukrivljeno v obliki črke S. Uporaben je tudi gugalni mehanizem, ki poskrbi, da se vaš hrbet med delom nekoliko premika in ne ostane v vedno istem položaju. To razbremeni vaše medvretenčne ploščice.
  • Naslonjalo za glavo: naslonjalo za glavo zagotavlja, da med pogovori ne le udobno sedite, temveč tudi zelo pokončno.

Namigi za vaš nakup – odgovori na pogosto zastavljena vprašanja

Koliko nastavitev je na voljo?

Če cenite zelo visoko stopnjo udobja, mora vaš pisarniški stol ponujati čim več možnosti prilagajanja.

Kateri direktorski stol se najbolj prilega moji pisarni?

Mogočen direktorski stol se lahko v majhni pisarni zdi pretiran. Svojemu slogu opremljanja lahko prilagodite tudi videz pisarniškega stola. Konec koncev ima vaš stol tudi reprezentativno funkcijo.

Kako stol vzdrževati?

Če se odločite za direktorski stol s prevleko iz imitacije usnja, ne izberite samo vizualno privlačne različice, ampak tudi tiste, ki so zelo enostavne za vzdrževanje. Imitacijo usnja lahko preprosto obrišete z vlažno krpo.

Direktorski stol iz usnja ali blaga?

Načeloma je priporočljivo usnje ali imitacija usnja. Material ni samo videti bolj eleganten, ampak je tudi bolj vzdržljiv.

So tudi poceni direktorski stoli dobri?

Ali bo vaš direktorski stol udoben in ergonomski sedež za vaš urad ali domačo pisarno, ni vprašanje cene. Zgoraj omenjena merila za nakup pa imajo pomembno vlogo. Dober direktorski stol je nastavljiv po višini, nudi zadostno oporo za hrbet ter ima naslonjalo za glavo in roke. V spletni trgovini podjetja tectake se lahko sami prepričate, da so direktorski stoli, ki nudijo optimalno udobno sedenje in imajo soliden videz, lahko tudi poceni.

Kupite direktorski stol preko spleta po nizkih cenah zdaj – pri podjetju tectake, kjer vsi izdelki slovijo po odličnem razmerju med ceno in kakovostjo!