Stenski TV-nosilci

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Več prostora in varnosti v dnevni sobi s stenskim nosilcem za TV

Večji, ostrejši, boljši: to je moto sodobnih televizorjev. Visokokakovostni ploski zasloni ponujajo kot britev ostre slike in velike diagonale zaslona, da bo kinematografska izkušnja doma popolna. Vendar obstaja težava: visokotehnološke naprave zavzamejo veliko prostora. Če televizor postavite na TV polico, obstaja nevarnost, da se prevrne – na primer, če se kdo slučajno zaleti vanj. Tukaj lahko pomaga samo stenski nosilec za TV. Omogoča varno pritrditev televizorja na steno. Nekatere modele je mogoče celo nagniti, zasukati ali raztegniti – tako da imate televizijsko sliko vedno pred očmi iz katerega koli položaja.

Merilo vseh stvari, ko gre za stenske nosilce za TV: VESA

VESA dimenzija je odločilna pri izbiri stenskega nosilca za TV. VESA je kratica za ""Video Electronics Standards Association"", organizacijo, ki je določila enotne standarde za montažo monitorjev in televizorjev na stene, strope in mize. Odvisno od dimenzij in teže vaše naprave ta standard zagotavlja vsaj štiri navoje za vijake. Razdalja med vijaki je prav tako regulirana z VESA standardi. Podatki o VESA dimenziji vašega ploskega zaslona (TFT) najdete v tehničnih podatkih naprave, na primer v navodilih za uporabo.

Kako izbrati pravi stenski TV nosilec

Preden naročite stenski nosilec za svoj LCD televizor, izmerite razmik med luknjami naprave ter preverite težo in diagonalo zaslona. S pomočjo teh treh podatkov lahko na enostaven način najdete primeren stenski nosilec za svoj televizor. Kajti celo televizorje, ki niso v skladu s standardi VESA, je z adapterjem mogoče pritrditi na standardiziran nosilec.