Kovčki

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Potovalni kovček: vaš zvesti spremljevalec na počitnicah in poslovnih potovanjih

Ko se odpravite na pot, potrebuje pravo prtljago! V naši spletni trgovini boste našli veliko izbiro kakovostnih kompletov kovčkov, ki vsebujejo kovčke različnih velikosti. Vključeno je vse, od kompaktne ročne prtljage do prostornega kovčka s kolesi za vaše zaslužene letne počitnice! Posebej priporočljivi so kovčki iz lahkega polikarbonata, ki so zelo stabilni in robustni. Zlasti če nosite s sabo občutljive in dragocene predmete, potrebujete namreč trd potovalni kovček, ki bo prenesel grobo ravnanje letališkega osebja.

Idealna velikost vašega potovalnega kovčka

Velikost vašega kovčka je odvisna od dolžine potovanja: za krajša potovanja zadostuje majhen kovček s prostornino od 20 do 40 litrov, za daljša počitniška potovanja pa so primerni večji kovčki s prostornino od 60 do 100 litrov. Vsem, ki ste na poti več kot dva tedna in si na počitnicah ne želite pogosto prati perila, priporočamo uporabo 120-litrskega kovčka. Naš nasvet: Na spletni strani vaše letalske službe se vnaprej pozanimajte o predpisih za ročno prtljago. Tako lahko na krajših potovanjih prtljago vzamete s sabo v potniško kabino in si prihranite dolgotrajno čakanje na kovček ob tekočem traku.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu potovalnega kovčka

Priporočamo kovčke s štirimi kolesi, z njimi je lažje manevrirati kot z modeli z dvema kolesoma. Prepričajte se, da je raztegljiv teleskopski ročaj vašega kovčka dovolj dolg za vašo višino. Še posebno praktično: številne komplete kovčkov je mogoče zložiti drug v drugega in tako prihraniti prostor. Pomembno: če želite leteti v ZDA, morate kovček zakleniti s TSA ključavnico, da jo ameriški varnostniki lahko odprejo, saj bi sicer v primeru pregleda razbili kovček. TSA ključavnico lahko kupite v specializiranih trgovinah.