Fotografiranje

Prikaži kot Mreža Seznam
Razvrsti po
Fotografska osvetlitev + svetlobno okno, model 1
98,90 €
2 × fotografska osvetlitev + svetlobno okno, model 1
185,90 €
4 × fotografska osvetlitev + svetlobno okno, model 1
364,90 €
Sistem odrskega ozadja, popolni komplet
Nizko kot 0,00 €

Ni na zalogi

2 × fotografska luč za digitalne in analogne fotografije
127,90 €

Ni na zalogi

Fotografska osvetlitev + svetlobno okno, model 2
98,90 €

Ni na zalogi

Komplet za ateljejsko fotografsko osvetlitev
199,90 €

Ni na zalogi

7 elementov

na stran

Fotostudio pripomočki za amaterske fotografe in profesionalce

Radi fotografirate? Pazite na svojo fotografsko opremo kot na punčico svojega očesa? Ali vas vaši prijatelji redno prosijo, da jih fotografirate? Potem je čas, da začnete razmišljati o lastnem foto studiu. Kajti s pravimi dodatki lahko iz svojih slik naredite še več – in kdo ve: morda imate v sebi celo tisto, kar je potrebno, da postanete profesionalni fotograf.

Izberite pravo ozadje foto studia

Ko najdete primeren prostor za svoj foto studio, morate vanj namestiti tudi ustrezno ozadje. To je veliko foto platno, ki se namesti na steno ali strop. Če želite snemati tudi pred nevtralnim ozadjem, razmislite o nakupu modrega ali zelenega zaslona. Nato lahko v postprodukciji uporabite novo, umetno ozadje s pomočjo postopka chroma key.

Popolna osvetlitev s pomočjo profesionalne studijske razsvetljave

Za uprizoritev motivov potrebujete za svoj foto studio prave studijske luči. Profesionalci večinoma uporabljajo oblikovalce svetlobe z umetnim svetlobnim virom, kot je bliskavica. Ker bliskovna cev nenadzorovano razporedi svetlobo po prostoru, se uporabljajo oblikovalci svetlobe, ki usmerijo svetlobo na območje, ki ga želite osvetliti. To hkrati vpliva tudi na ostrost svetlobe in padec sence. Poleg standardnega reflektorja je softbox svetilka ena najbolj priljubljenih variant studijske razsvetljave. Gre za mehko prevleko, ki je napeta čez okvir iz palic. Enostavna je za sestavo in razstavljanje ter enostavna za prenašanje. Softbox svetilka zagotavlja mehko svetlobo zaradi svoje velike površine. Z odstranitvijo difuzorja pa lahko trdoto svetlobe individualno prilagodite.