Ratanski stoli

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Stoli iz ratana: stilni, udobni in odporni na vremenske vplive

Stoli iz ratana so že zdavnaj osvojili naše terase, balkone in vrtove. S svojim brezčasnim videzom in elegantnim dizajnom vsak zunanji prostor spremenijo v pravo oazo dobrega počutja z bivalnim značajem. Bodisi sami v najljubšem kotičku pod senčnikom ali v družbi okoli mize: stoli iz ratana vabijo k sprostitvi in bodo zagotovo navdušili tudi vas.

Prednosti vrtnih stolov iz poliratana

Ko se govori o vrtnih stolih iz ratana, se skoraj vedno misli na modele iz poliratana. Gre za umetno izdelan pleten material iz polietilena, ki je na voljo kot raven ploščat pas in okrogla pletenina. Fotelji iz poliratana navdušujejo zaradi številnih prednosti: odporni so na vremenske vplive, zato jim dež, mraz in močna sončna svetloba ne morejo do živega. Material ne vpija vlage, zato se stoli po poletnem nalivu hitro posušijo. Zaradi aluminijastega podnožja so visokokakovostni stoli iz poliratana izjemno stabilni, vseeno je pletenina navadno zelo mehka in udobna tudi brez oblazinjenja. Nenazadnje vrtni fotelji navdušujejo tudi, ker je njihovo vzdrževanje izjemno enostavno: umazanijo lahko enostavno sperete z vrtno cevjo.

Poliratan proti naravnemu ratanu

Povsem drugače je pri vrtnem pohištvu iz naravnega ratana. Zanj se uporabljajo rastlinska vlakna iz debla ratanove palme, material je zelo lahek, krhek in ni odporen na vremenske vplive. Kljub temu ima tudi vrtno pohištvo iz naravnega ratana veliko oboževalcev, saj je navsezadnje pravo ročno delo. Vrtni naslanjači iz poliratana prevzemajo ta priljubljen videz pletenine in se skorajda ne razlikujejo od svojih sorodnikov iz naravnega ratana. In nenazadnje: tudi stoli iz poliratana se izdelujejo ročno, večinoma v trgovinah s tradicionalnim protjem v jugovzhodni Aziji.