Vrtna klop

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Vrtna klop: vaš prijeten zeleni kotiček

Vrtna klop je idealna možnost za sedenje na prostem: postavite jo lahko na primer na teraso ali v senco drevesa in uživate sproščujoče ure v lastnem raju. Prisluhnite žvrgolenju ptic in vdihnite vonj cvetočih grmov vrtnic! Naš nasvet: v kombinaciji s primerno mizo in stoli postane lahko tudi udobna sedežna garnitura za prijatelje in družino, ki vabi na kavo s prigrizkom ali nedeljski brunch.

Priljubljeni materiali za vrtne klopi

Lesene klopi navdušujejo s svojim naravnim videzom. Izdelane so iz vremensko odpornih vrst lesa, kot sta tikovina ali evkaliptus, in se lepo podajo k zelenim oazam. Posebno igrivo delujejo klopi iz kovanega železa, ki so razen tega tudi odporne na zimske temperature in enostavne za čiščenje. Zlasti v azijskih vrtovih se uporabljajo klopi iz naravnega bambusa ali ratana, ki dajejo eksotični pridih. Pozor: v nasprotju z modeli iz umetnega poliratana te vrtne klopi niso odporne na vremenske vplive! Plastične vrtne klopi so praktične, poceni in zložljive, vendar niso tako trpežne kot modeli iz kakovostnega lesa ali litega železa.

Idealno mesto za vašo vrtno klop

Vrtne klopi nikoli ne postavljajte neposredno na gola travnata tla, saj lahko vlaga poškoduje noge klopi. Položite kamnite plošče, da preprečite neposreden stik lesa s tlemi. Prav tako klop ne sme stati pod sadnim drevjem, saj lahko zrelo sadje povzroči madeže, ki jih je potem težko odstraniti. Pomembno: če klop postavite na sončno mesto, lahko material s časom zbledi. Železni modeli se pa segrejejo, zato boste morali klop vsekakor oblaziniti.