Vrtni vozički

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Kateri vrtni voziček je najustreznejši?

Če želite kupiti vrtni voziček, je pomembno, da si predhodno postavite bistveno vprašanje, in sicer ali nameravate z njim prevažati tovor ali otroke. V nadaljnjem boste našli koristne nasvete o tem, kako izbrati pripraven vrtni voziček.

Idealen vrtni voziček za vso družino

Glede na želje in področje uporabe se materiali, iz katerega so sestavljeni vrtni vozički, razlikujejo. Neobdelan les ni tako ugoden, saj se zlahka olušči in vaši otroci se lahko z njim ranijo. Zato je primernejši model iz najlona ali poslikan lesen vrtni voziček. Če pa vztrajate pri vozičku iz neobdelanega lesa, ga je pred uporabo priporočljivo lakirati. Barve morajo biti brez škodljivih snovi, da vaši otroci skozi kožo ne absorbirajo toksinov. Razen tega je pri nakupu treba upoštevati, da je vrtni voziček zajeten. Zato izberite tak model, ki ga boste zlahka prevažali v avtu ali tudi vzeli s sabo na dopust, kot je na primer zložljiv voziček.

Vrtni voziček kot transportni voziček

Če želite z vozičkom prevažati težke predmete, kot so vrtno orodje, pijača ali manjši kosi pohištva, je pri nakupu nosilnost odločilna. Prav glede te so med posameznimi modeli vrtnih vozičkov na trgu velike razlike. Lesen voziček je zaradi svoje robustne konstrukcije navadno bolj vzdržljiv od zložljivega aluminijastega vozička. Razen tega mora imeti taka ""tovorna mula"" velike pnevmatike, saj večje so gume, lažje je voziček peljati in potiskati po neravnih poteh.

Vrtni voziček z dizajnerskim videzom

V zadnjih letih se je na trgu vrtnih vozičkov veliko zgodilo. Poleg klasičnih modelov je zdaj na voljo tudi široka paleta različic v svetlih barvah, s kreativnimi dizajni in v številnih oblikah za različne namene, kot sta prevažanje tovora in prevoz otrok. Razen tega je zložljiv vrtni voziček trend nasploh. Zaradi svoje preprostosti so se posebej dobro odrezali vozički s prevleko, ki nudijo optimalno zaščito za prevažano blago.

Pomembna vprašanja pri nakupu vrtnega vozička

V nadaljnjem boste našli pomembna vprašanja, ki si jih morate zastaviti pred nakupom vrtnega vozička, kot neke vrste kontrolni seznam, in odgovore nanje. Tako boste lahko čim bolj zožili izbiro in našli voziček, ki se najbolje prilagaja vašim potrebam.

Kateri voziček je optimalen?

Na to vprašanje ni enostavno odgovoriti, saj je veliko bolj pomembno določiti, kateri je namen vozička. Vrtne vozičke lahko v grobem razdelimo v dva razreda. Na eni strani je lesen voziček, na drugi pa zložljiv transportni voziček.

Zaključek: Ko kupujete vrtni voziček, morate najprej določiti, ali ga boste uporabljali za prevoz opreme, manjših kosov pohištva in podobno ali pa boste v njem prevažali otroke. Razen tega ima material pomembno vlogo. Vozički iz lakiranega lesa in s streho so posebej primerni za zaščito pred vremenskimi vplivi. Poleg klasičnih modelov v barvi lesa so zdaj na voljo tudi različni dizajnerski kosi v živih barvah in z ustvarjalnimi vzorci. Če imate malo prostora na razpolago, izberite zložljiv voziček.

"