Viseče mreže

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Viseča mreža za prijetno sprostitev

Uživajte v poletju v nežno zibajoči se viseči mreži, udobnem visečem stolu ali viseči gugalnici. Ali ste vedeli? Prvotno so bile viseče mreže izdelane iz pletenega lubja in sisala, danes pa se uporabljajo različni tkani materiali in umetne mase v najrazličnejših barvah.

Mrežna viseča mreža v primerjavi z visečo mrežo iz blaga

Tradicionalne viseče mreže so narejene iz sukanih bombažnih niti. Te tako imenovane mrežaste viseče mreže ne potrebujejo vozlov, so izjemno stabilne, zrakoprepustne in se popolnoma prilagajajo obliki telesa. Tekstilne viseče mreže pa so narejene iz trdnega blaga, zagotavljajo večje udobje pri ležanju in boljšo toplotno izolacijo. Zato je ta različica viseče mreže še posebej priljubljena v hladnejših predelih. Viseče mreže iz blaga so na voljo z raztegljivo palico ali brez: ta ohranja ravno površino za ležanje in vašo visečo mrežo spremeni v popolno ležišče. Visokokakovostne viseče mreže so pralne, odporne na svetlobo in plesen. Obširne dvojne viseče mreže nudijo prostor za dve osebi in vabijo k crkljanju. Streha nad visečo mrežo ščiti pred močno sončno svetlobo in občasnimi dežnimi kapljami.

Visečo mrežo varno obesite

Visečo mrežo navadno obešamo med dvema točkama. Lahko jo pritrdite na primer na drevesi, stabilna strešna tramova ali posebni stenski kljuki. Toda tudi če na vašem vrtu ni primernih dreves, se vam ni treba odpovedati sproščenemu občutka ležanja v viseči mreži na prostem. Na voljo so praktična stojala, na katera lahko obesite visečo mrežo: izbirajte med stojali, ki jih pritrdite na tla z vrvjo in s klini, ali pa se odločite za talno stojalo v obliki črke U. Mimogrede: idealna višina vzmetenja je polovica razdalje med obema pritrditvenima točkama. Viseča mreža naj se nekoliko povesi, da se lahko v njej udobno sprostite, kar velja zlasti za modele brez palice.