Šotori

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Šotor: vaš prenosni dom v naravi

Kampiranje je priljubljena, družini prijazna vrsta počitnic, ki sloni na doživljanju narave iz prve roke. Niso samo otroci tisti, ki uživajo v spanju na prostem, opazovanju zvezd in štetju kresnic. V naši spletni trgovini boste našli veliko izbiro kakovostnih družinskih šotorov, samopostavljivih in pop up šotorov – z veseljem vam bomo svetovali pri nakupu.

Kako najti pravi šotor za kampiranje

Pomembno je pri nakupu šotora je upoštevati prostora: koliko ljudi bo v njem spalo? Ali je treba prtljago pospraviti v šotor? Važna je tudi teža šotora: če se na pohod odpravljate peš ali s kolesom, potrebujete posebej lahek model. Teža je odvisna od materiala: najlon je lažji od poliestra, aluminijaste palice tehtajo manj od palic iz steklenih vlaken. Seveda mora biti vsak šotor za kampiranje odporen na vremenske vplive, a če potujete po mrzlih in deževnih območjih, potrebujete veliko trpežnejši šotor od letoviščarjev v Sredozemlju. Vodni stolpec je odločilen za vodotesnost: ta številka označuje pritisk vode, ki ga šotor lahko prenese, preden prodrejo v notranjost prve kapljice.

Postavitev šotora za začetnike

Šotor vedno postavite na čim bolj ravna in suha tla. Vhod naj ne bo obrnjen proti vetru. Šotor je pritrjen s klini, napenjalne vrvice držijo šotorsko platno na tleh tudi pri močnem vetru. V platno je vpeta konstrukcija iz tankih drogov, ki ohranjajo platno napeto. Zveni zapleteno? V takem primeru priporočamo praktičen šotor, ki se postavi sam. Ne pozabite: ležalna podloga in spalna vreča zagotavljata dober spanec tudi pri nižjih temperaturah.