Igralni stoli

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material
 1. 108,90 €
  UVP 229,00 €
  (91)
 2. 78,90 €
  UVP 119,00 €
  (88)
 3. 68,90 €
  UVP 119,00 €
  (93)
 4. 118,90 €
  UVP 189,00 €
  (90)
 5. 68,90 €
  UVP 139,00 €
  (88)
 6. 73,90 €
  UVP 144,00 €
  (92)

Gaming stoli: ugodne cene in vrhunska kakovost pri podjetju tectake

Strastni igralci računalniških iger in prvaki v e-športu že dolgo vedo: za dolge, lagodne igralne seje potrebujete pravi gaming računalnik, dobro mehansko tipkovnico, ergonomsko oblikovano miško in visokokakovostne slušalke. Vendar to še ni vse: udoben gaming stol je še posebno pomemben. Navsezadnje strastni igralci videoiger radi preživijo osem ali več ur pred računalnikom, medtem ko jih napadajo fantastična bitja ali grozi zombi apokalipsa. Na prvenstvih in drugih e-športnih dogodkih se včasih igra cel vikend ... Zato je še toliko bolj pomembno, da igralni stol nima le dobrega videza, vendar tudi visoko stopnjo ergonomije in udobja.

Kaj je pravzaprav gaming stol?

Kategorija igralnih stolov ali »gaming chairs«, kot jih večinoma imenujejo v anglofonskih državah, ni zelo stara. Navsezadnje kompleksne računalniške igre ali omrežne igre ne obstajajo tako dolgo. Gaming stol se je razvil iz klasičnega pisarniškega ali direktorskega stola. Na začetku so igralci iger na srečo uporabljali predvsem nerabljene pisarniške stole ali celo fotelje iz dnevne sobe. Jasno je tudi zakaj, saj je bil računalnik tradicionalno v delovni sobi ali pisarni. Toda z naraščajočo priljubljenostjo računalniških iger se je računalnik preselil iz delovne sobe v dnevno sobo ali sobo za najstnike, kjer se je stol uporabljal samo za igranje.

Proizvajalci so se na to potrebo odzvali z razvojem gaming stola izključno za igranje. Danes obstajajo posebni gaming stoli ali fotelji v zelo različnih oblikah. Skupna jim je velika podobnost s sedežem avtomobilističnega dirkanja. Gaming stoli so običajno oblikovani kot školjkast sedež iz dirkalnika, le da so za razliko od originala opremljeni še z naslonjali za roke in podnožjem s kolesi.

Kako prepoznati dober gaming stol

Visokokakovostni gaming stoli so izdelani iz prvovrstnih, dobro izdelanih materialov, kot so mehka podloga, poseben tekstilni vložek proti znojenju in prevleka, ki jo je enostavno čistiti. Navsezadnje uporabniki na tem stolu preživijo veliko ur. Zato mora biti nekoliko bolj robusten in imeti dolgo življenjsko dobo. Razen tega so med igranjem na srečo igralci večinoma kaj grizljali, prigriznili in pili. Zato mora biti površina stola enostavna za čiščenje.

Stabilnost gaming stola je še posebno pomembna, saj lahko majava konstrukcija pokvari igralno izkušnjo. Ergonomsko oblikovan sedež ter naslonjala za hrbet in roke zagotavljajo udoben položaj sedenja, ki se optimalno prilagaja individualnim potrebam igralca. Zaradi podpore ledvenih vretenc in predela glave tudi med daljšimi igralnimi sejami se ne ustvarja napetost v vratu ali hrbtu.

Na kratko: dobre igralne stole odlikuje odlično udobje pri sedenju in jih je s posebnimi nastavitvami mogoče prilagoditi višini in teži igralca.

Brez privlačnega dizajna ne gre

Drug pomemben vidik je seveda dizajn: zlasti tisti, ki med igranjem računalniških iger aktivirajo spletno kamero, ne želijo pritegniti pozornosti z odsluženim pisarniškim stolom, temveč z elegantnim stolom nabirati točke pri soigralcih in nasprotnikih. Gaming stoli v naši spletni trgovini so zato na voljo v številnih privlačnih barvah – od klasične črne do modelov s pisanimi tekmovalnimi progami. Druga prednost: zaradi robustnega materiala in visokokakovostne izdelave so naši igralni stoli še posebno vzdržljivi.

Nasvet za nakup gaming stola: na kaj morate biti pozorni

 • Naslonjalo za hrbet: Če veliko časa gledate nogometne tekme, MMPORG ali druge igre, morate imeti možnost, da se udobno naslonite. Zato je pomembno, da ima vaš igralni stol stabilen naslon, ki je idealno ergonomsko ukrivljen v obliki črke S, ki med igranjem iger optimalno podpira vašo hrbtenico.
 • Naslonjala za roke: Medtem ko naslonjala za roke pri klasičnih pisarniških stolih niso standard, so pa bistvena pri gaming stolih. Ne glede na to, ali igro upravljate z miško ali s tipkovnico, če lahko roke naslonite, ni le bolj ergonomsko, ampak imate večinoma tudi mirnejšo roko. To je lahko še posebno pomembno, ko je za igro potrebna natančnost.

 • Ergonomska oblika: Seveda je ergonomija eden najpomembnejših dejavnikov pri nakupu. Več časa preživite z igranjem računalniških iger, bolj morate biti pozorni na ergonomijo. Tudi če ste mlajši in nimate bolečin v hrbtu ali le lažje, je ergonomsko oblikovan igralni stol z veliko možnostmi prilagajanja zelo pomemben. Z dobrim gaming stolom se boste izognili nadaljnjim težavam, ki jih povzroči dolgotrajno igranje iger in sedenje.

 • Nastavitev višine: Kar velja za pisarniške, velja tudi za igralne stole: nastavitev višine je obvezna. Le tako lahko individualno prilagodite višino sedeža svoji postavi in med igranjem zavzamete hrbtu prijazno držo.

 • Možnost naklona: Čeprav igralci računalniških iger povečini premikajo zgornji del telesa bolj od pisarniških delavcev, je pomembno, da se mehanizem nagiba sedeža lahko prilagodi telesni teži. Na ta način se hrbtenica stalno rahlo premika in medvretenčne ploščice se razbremenijo. Če ste premladi, da bi vedeli, kaj to je, ste lahko srečni. Za pojasnilo: medvretenčne ploščice so želeju podobna masa hrustanca med vretenci. Delujejo kot nekakšen ""amortizer"" in poskrbijo, da vaš hrbet ostane prožen. Če so medvretenčne ploščice zaradi nepravilne drže močno obrabljene, lahko to povzroči hude bolečine v hrbtu. Z ergonomskim gaming stolom si lahko vsaj med igro zagotovite bolj zdravo držo.

5 dobrih razlogov za nakup gaming stola znamke tectake po ugodni ceni

 1. Najbolj priljubljeni: Naši gaming stoli prejemajo zelo dobre ocene naših strank. Vse ocene so zbrane preko neodvisnega ponudnika Trusted Shops in so resnične ter posodobljene.

 2. Odlična kakovost materialov in obdelave: Za naše gaming stole se uporabljajo samo izbrani materiali, ki ustrezajo našim visokim standardom kakovosti. Cenimo tudi zelo dobro izdelavo, tako da ne boste kupili le stabilnega, temveč tudi vzdržljiv igralni stol.

 3. Dobra ergonomija: Naša ponudba vključuje samo ergonomsko oblikovane gaming stole. Tako da boste med igro sedeli udobno, sproščeno in brez bolečin v hrbtu.

 4. Ugodna cena: Zaradi pametnega izračuna in velikih nabavnih količin vam lahko gaming stole ponujamo po ugodni ceni. Ni se vam zato treba odpovedati kakovosti.

 5. Visoka vzdržljivost: Za naše igralne stole je značilna dolga življenjska doba.

Kupite visokokakovosten, cenovno ugoden gaming stol preko spleta in z brezplačno dostavo pri tectake zdaj. Za popolne igralne seje s prijatelji in soigralci z vsega sveta!