Ročna orodja

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Orodje, ki ne sme manjkati v nobenem gospodinjstvu

Kladivo za zabijanje žebljev, imbus ključ za sestavljanje ali razstavljanje pohištva in cevni ključ za popravilo kapljajočega umivalnika: te osnovne pripomočke najdete v vsakem kompletu orodja. In zraven teh še veliko drugih, ki se jih le redko uporablja. Konec s temi prepolnimi škatlami za orodje! Tukaj vam bomo razkrili, katero ročno orodje resnično potrebujete.

Različne vrste klešč za domač kovček za orodje

Za prijemanje in pridržanje predmeta potrebujete ploščate klešče s hrapavimi čeljustmi. Te klešče se lahko uporabljajo tudi za krivljenje. S ščipalnimi kleščami na primer režemo žice ali pulimo žeblje s stene. Kombinirane klešče se uporabljajo na primer za rezanje kablov. Razen tega sodijo žaga, zložljiv meter, očesni ključ, vodna tehtnica, preizkuševalec napetosti ter razni utorni in križni izvijači v vsak dobro opremljen kovček za orodje. Niti tapetniški nož in svinčnik ne smeta nikoli manjkati. Naš nasvet: ko gre za orodja, je vredno vložiti v kakovost. Visokokakovostna orodja pogosto trajajo vse življenje.

Poiščite si ustrezno orodje

Kovčki za orodje so izdelani iz kovine in plastike. Oba materiala imata svoje prednosti: kovina je trpežnejša, a je zato tudi težja. Plastični modeli pa imajo boljši oprijem in so lažji, a s časom mehčala lahko izhlapijo in ročaji se lahko odlomijo. Kaj pa glede samega orodja? Za kladiva, izvijače in podobno lahko izbirate med kovinskimi in plastičnimi ročaji. Katera različica vam je ljubša, je izključno vaša stvar: sami se odločite, katero orodje je za vas ustreznejše.