Mačji praskalni stebri

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material
 1. 46,90 €
  UVP 99,00 €
  (89)
 2. 35,90 €
  UVP 69,00 €
  (86)
 3. 77,90 €
  UVP 124,00 €
  (91)
 4. 63,90 €
  UVP 124,00 €
  (94)
 5. 68,90 €
  UVP 129,00 €
  (88)
 6. 45,90 €
  UVP 89,00 €
  (89)
 7. 73,90 €
  UVP 119,00 €
  (87)
 8. 248,90 €
  UVP 429,00 €
  (98)

Mačji praskalnik: najpomembnejši kos pohištva za lastnike mačk

Tudi če pogosto pozabljamo, so ljubke puhaste muce male zveri. Zato si naši ljubki hišni tigri zelo radi brusijo kremplje in jih spravljajo v formo za lov – tudi če lovijo samo klobčiče volne in plišaste miške. In da vaši mački ne bo niti na misel prišlo, da bi brusila kremplje ob vaše dragoceno pohištvo, ji priskrbite visokokakovosten mačje drevo. Ponujamo vam nasvete, kako najti pravi praskalnik za svojo muco.

Iz kakšnega materiala mora biti praskalnik?

Izberite praskalnik iz naravnih materialov, kot sta sisal ali les, saj mačke na mačje drevo ne le plezajo, temveč ga tudi rade grizljajo. Praskalniki z odstranljivimi in pralnimi prevlekami so praktični – v primeru, da jih vaša mačka markira z urinom. Pomembna je tudi širina stebra. Izjemno debela stebra nudijo stabilnost in varno oporo tudi za največje divjake.

Kateri praskalniki so posebno priljubljeni?

Še posebno priljubljena so mačja drevesa tectake z vgrajenimi tuneli, votlinami, košarami in ležišči . Ne uporabljajo se le za brušenje krempljev, temveč tudi za skrivanje, spanje in igro. Mačja drevesa so opremljena tudi z igračami, kajti ne smemo podcenjevati vloge igre za muce. Zlasti pri bolj razvejanih praskalnikih preverite, da vsebujejo razumljiva navodila za sestavljanje, da se zabava ne konča, preden bi se sploh začela.

Višina in mesto za praskalnik

Nizki in srednje visoki praskalniki so še posebno primerni za mlajše muce: mačji mladiči se hitro naučijo plezati po praskalniku, vendar je za spuščanje z njega potrebno nekaj več vaje. Če se želite izogniti poškodbam zaradi padcev, ne varčujte in ne kupite že takoj visokega praskalnika. Ali pa ga shranite za pozneje. Modeli, ki gredo od tal do stropa, so prava izbira zlasti v primeru, če v gospodinjstvu živi več (odraslih) mačk, da ima lahko vsaka muca svoje mesto. Starejšim mačkam pa je treba olajšati vzpenjanje in spuščanje po drevesu s stopnicami. S tem ščitimo sklepe in razpoloženje starejših muc.

Naš nasvet: muce so najraje tam, kjer so njihovi ljudje. Zato izberite praskalnik, ki se dobro poda v vaše bivalno okolje, in mu zagotovite osrednje mesto v dnevni sobi. Tako bo vaša muca z veseljem sprejela novo mačje drevo.