Mačji praskalni stebri

Prikaži kot Mreža Seznam
Razvrsti po
Praskalnik Stokeley
Nizko kot 71,90 €
Praskalnik Fippi
Nizko kot 87,90 €
Mačje drevo Lilou
Nizko kot 84,90 €
Mačje drevo Gismo
Nizko kot 329,90 €
Mačje drevo Snooky 261cm
Nizko kot 179,90 €
Mačje drevo Entissar 214cm
Nizko kot 172,90 €
Mačje drevo Barney 170cm
Nizko kot 81,90 €
Praskalnik Blouky
Nizko kot 43,90 €
Praskalnik Tommy
Nizko kot 39,90 €
Praskalnik Knuti
Nizko kot 103,90 €
Praskalnik Duki
Nizko kot 99,90 €
Praskalnik Micki
Nizko kot 68,90 €

Elementi 1-12 od 18

na stran

Mačji praskalnik: najpomembnejši kos pohištva za lastnike mačk

Tudi če pogosto pozabljamo, so ljubke puhaste muce male zveri. Zato si naši ljubki hišni tigri zelo radi brusijo kremplje in jih spravljajo v formo za lov – tudi če lovijo samo klobčiče volne in plišaste miške. In da vaši mački ne bo niti na misel prišlo, da bi brusila kremplje ob vaše dragoceno pohištvo, ji priskrbite visokokakovosten mačje drevo. Ponujamo vam nasvete, kako najti pravi praskalnik za svojo muco.

Iz kakšnega materiala mora biti praskalnik?

Izberite praskalnik iz naravnih materialov, kot sta sisal ali les, saj mačke na mačje drevo ne le plezajo, temveč ga tudi rade grizljajo. Praskalniki z odstranljivimi in pralnimi prevlekami so praktični – v primeru, da jih vaša mačka markira z urinom. Pomembna je tudi širina stebra. Izjemno debela stebra nudijo stabilnost in varno oporo tudi za največje divjake.

Kateri praskalniki so posebno priljubljeni?

Še posebno priljubljena so mačja drevesa tectake z vgrajenimi tuneli, votlinami, košarami in ležišči . Ne uporabljajo se le za brušenje krempljev, temveč tudi za skrivanje, spanje in igro. Mačja drevesa so opremljena tudi z igračami, kajti ne smemo podcenjevati vloge igre za muce. Zlasti pri bolj razvejanih praskalnikih preverite, da vsebujejo razumljiva navodila za sestavljanje, da se zabava ne konča, preden bi se sploh začela.

Višina in mesto za praskalnik

Nizki in srednje visoki praskalniki so še posebno primerni za mlajše muce: mačji mladiči se hitro naučijo plezati po praskalniku, vendar je za spuščanje z njega potrebno nekaj več vaje. Če se želite izogniti poškodbam zaradi padcev, ne varčujte in ne kupite že takoj visokega praskalnika. Ali pa ga shranite za pozneje. Modeli, ki gredo od tal do stropa, so prava izbira zlasti v primeru, če v gospodinjstvu živi več (odraslih) mačk, da ima lahko vsaka muca svoje mesto. Starejšim mačkam pa je treba olajšati vzpenjanje in spuščanje po drevesu s stopnicami. S tem ščitimo sklepe in razpoloženje starejših muc.

Naš nasvet: muce so najraje tam, kjer so njihovi ljudje. Zato izberite praskalnik, ki se dobro poda v vaše bivalno okolje, in mu zagotovite osrednje mesto v dnevni sobi. Tako bo vaša muca z veseljem sprejela novo mačje drevo.