Pisarniški stoli

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material
 1. 48,90 €
  UVP 59,00 €
  (94)
 2. 128,90 €
  UVP 199,00 €
  (91)
 3. 64,90 €
  UVP
  (81)
 4. 60,90 €
  UVP
  (88)

Pisarniški stol – vaš udoben spremljevalec pri vsakdanjem delu

Povprečen uslužbenec preživi več kot 200 dni na leto v pisarni – večinoma na pisarniškem stolu. Po statistiki na delovnem mestu povprečno sedimo skoraj tri ure na dan. Zaradi dolgotrajnega sedenja v kombinaciji z nezdravo držo se pogosto razvije kronična mišična napetost, ki lahko povzroči trajne bolečine v hrbtu. Z ergonomskim pisarniškim stolom iz tectake ponudbe pa lahko sprejmete protiukrepe in izboljšate sedečo držo med delom. Vaš hrbet vam bo hvaležen.

To je tisto, kar odlikuje visokokakovosten pisarniški stol

Dober pisarniški stol je mogoče individualno prilagoditi vaši višini in delovni drži. Sodobni modeli imajo za ta namen tako imenovani sinhroni mehanizem, ki omogoča vzporedno nastavitev naklona sedeža in naslonjala. Kar zadeva udobje pri sedenju, bi morali iskati pisarniške stole z naslonjali, ki vam segajo do ramen. Navznoter ukrivljeno hrbtišče optimalno podpira vaš ledveni del. Sami se odločite, ali želite stol z naslonjali ali brez.

Skrbno smo sestavili našo ponudbo pisarniških stolov in vam ponujamo izbor, tako da lahko preko spleta kupite najboljši možni stol za delovno sobo ali pisarno.

Pisarniški stol in ergonomija: Kako pravilno sedeti

Ko sedite na vrtljivem stolu, zavzemite pravilno, hrbtu prijazno držo: noge so pokrčene pod kotom približno 90 stopinj, stegna so v vodoravnem položaju in obe stopali se dotikata tal. Kadar se naslonite nanj, morajo vaše noge biti vsaj za dva prsta oddaljene od prednjega roba sedeža, vaša stegna pa morajo imeti še za dlan prostora do roba mize.

Ko kupite nov pisarniški stol, je najbolje, da ga preizkusite neposredno za svojo pisalno mizo: sedite pokončno pred računalnik, vaše oči naj bodo vsaj 50 centimetrov oddaljene od zaslona. Ali lahko udobno delate na ta način? Našli ste torej novega ""sodelavca"" za pisarno!

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu pisarniškega stola

 • Ergonomija pride pred oblikovanjem: Tudi če ima videz delovnega mesta pomembno vlogo, je zelo važno, da je pisarniški stol udoben in hrbtu prijazen. Zato mora biti stol nastavljiv po višini in globini, ki se prilagaja telesni teži.

 • Material: Imitacija usnja se že vrsto let uveljavlja pri pisarniških stolih. Ta material ima številne prednosti. Bistveno je cenejši od pravega usnja, vendar mu po videzu nikakor ni slabši. Obenem je umetno usnje veliko lažje čistiti. Če se pri delu za mizo potite, je najbolje izbrati pisarniški stol z naslonom iz mrežastega blaga. To zagotavlja zelo dobro zračenje hrbta.

 • Cena in storitev: Tukaj v spletni trgovini tectake boste ob nakupu novega delovnega stola lahko izkoristili odlično razmerje med ceno in storitvijo.

Delovni ali pisarniški stol?

Če potrebujete delovni stol, ki je zelo priročen in zahteva malo prostora, je smiselno kupiti stol s kolesi. Praktični vrtljivi stoli nimajo ne hrbtišča ne naslonjala za roke. Kljub temu pa ponujajo dovolj udobja in pokončen položaj sedenja. Ker so nastavljivi, jih lahko prilagodite svoji višini. Vendar pa se vrtljivi stoli ne priporočajo za dolgotrajno sedenje. Tukaj je bolje uporabiti model z naslonjalom za hrbet ali roke.

Pogosta vprašanja o pisarniškem stolu

Kako visok mora biti pisarniški stol?

Pravzaprav bi morali to vprašanje zastaviti drugače. V prvi vrsti je za ergonomski delovni položaj pomembna višina pisalne mize. Tu se priporoča razpon od 66 do 75 centimetrov. Ker je klasični pisarniški stol nastavljiv, zanj ni priporočene višine. Odvisno je od dolžine vaših nog. Priporočljivo je, da nastavite višino sedeža tako, da je površina stola približno v višini vaših kolenskih pregibov.

Kako zamenjati kolesa pisarniškega stola?

Kolesa pisarniškega stola se praviloma na preprost način vstavijo v odprtine v podnožju z zatiči. Prav tako enostavno lahko kolesa izvlečete iz odprtin, da jih zamenjate. Če imate dodatna vprašanja o zamenjavi koles, se obrnite na našo servisno službo.

Kateri pisarniški stol je najboljši?

Načeloma za vas ni najboljši najdražji pisarniški stol, temveč tisti, ki daje vašemu hrbtu najboljšo oporo pri sedečem delu, in ki vam omogoča, da delate v ergonomskem položaju. Vedno priporočamo po višini nastavljive pisarniške stole, da sedež prilagodite svoji višini.

Katera preproga je primerna za pisarniške stole?

Zaradi koles so pisarniški stoli primerni zlasti za gladka tla. Če vrtljivi stol uporabljate na tapeciranih tleh, se boste lažje z njim premikali po preprogi s kratko dlako. Za tapecirana ali občutljiva lesena tla priporočamo zaščitno podlogo.

Zakaj mora imeti pisarniški stol pet koles?

Danes se za pisarniške stole za večjo stabilnost uporablja večinoma pet ali celo šest koles. Prvi pisarniški stoli pa so imeli štiri kolesa, zato je imelo podnožje križno obliko. Izraz ""križna osnova"" je ostal od tega do danes, čeprav podnožje ni več v obliki križa.

Do katere teže so primerni pisarniški stoli?

Pisarniški stoli tectake, ki so na voljo tukaj, so primerni za osebe, ki tehtajo do 100 in 110 kilogramov, odvisno od modela. Naši delovni stoli pa prenesejo obremenitev do 150 kilogramov.

Kateri pisarniški stol je primeren zame, če dolgo sedim za pisalno mizo?

Zlasti pri dolgotrajnem delu za pisalno mizo je pomemben pisarniški stol z gugalnim mehanizmom, ki ga je mogoče prilagoditi vaši telesni teži. Tako se lahko občasno naslonite in vas hrbtišče podpira. To razbremeni medvretenčne ploščice in zmanjša možnost bolečin v hrbtu. Če si želite kratek premor od dela, da se sprostite, je priporočljiv tudi direktorski stol. Pri mnogih modelih je mogoče naslonjalo postavi v skoraj vodoraven položaj, da se lahko med sproščanjem skorajda uležete.

Ali so naslonjala za roke nujno potrebna za pisarniški stol?

Naslonjala ali opore za roke niso obvezni in niso nujno potrebni za ergonomski položaj sedenja. Vendar pa vas lahko nasloni za roke razbremenijo, kadar dolgo delate na računalniku.