Skrinje za orodje

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material
 1. 168,90 €
  UVP 219,00 €
  (77)
 2. 161,90 €
  UVP 199,00 €
  (75)
 3. 48,90 €
  UVP 74,00 €
  (88)
 4. 93,90 €
  UVP 124,00 €
  (91)
 5. 59,90 €
  UVP 69,00 €
  (89)
 6. 82,90 €
  UVP 109,00 €
  (85)

Orodje je vedno pri roki - zahvaljujoč prilagodljivemu delavniškemu vozičku

Voziček za orodje je vaš mobilni pomočnik v delavnici, kleti ali garaži: opremljen je s številnimi predali in predelki za shranjevanje, tako da je orodje, ki ga potrebujete, vedno pri roki – točno tam, kjer ga potrebujete. Kajti sodobni delavniški vozički so opremljeni s praktičnimi kolesci, tako da jih je mogoče preprosto potisniti od točke A do točke B. So torej nepogrešljiv pripomoček pri delu za vse domače mojstre in strokovnjake. Tukaj vam bomo razkrili, kaj morate upoštevati pri nakupu takšnega vozička.

Preden se odločite za nov voziček za orodje, si zastavite nekaj vprašanj: ali potrebujete voziček predvsem za zasebne ali komercialne namene? Modeli za strokovnjake, kot so avtomehaniki, mizarji ali monterji, so narejeni iz bolj robustnih materialov, saj morajo prenesti večje obremenitve – na primer prevoz na gradbišče ali v drugo delavnico. Seveda se to odraža tudi v ceni.

Domačim mojstrom pa običajno ni treba seči globoko v žep – visokokakovostni vozički za orodje za občasno uporabo so na voljo po veliko nižjih cenah. Za ceno vašega delavnega vozička je odločilna tudi oprema. Kaj je za vas najbolj pomembno? Ali naj ima vaš voziček predale, ki jih je mogoče posamično zakleniti, gumijaste ali penaste vložke, kovinske pregrade ali držalo za skodelico?

Vprašajte se tudi, kakšne velikosti naj bo vaš voziček. Seveda je pri tem odločilno tudi, koliko prostora imate na razpolago v svoji delavnici. Če se ne morete odločiti med različnimi dimenzijami, vam priporočamo, da vzamete večji model, saj boste naknadno zagotovo kupili dodatno orodje, ki ga boste potem tudi želeli pospraviti v svoj voziček. Vendar upoštevajte: večji in polnejši je, težje ga je premikati.

Bistvene lastnosti visokokakovostnega vozička za orodje

Obrtniki vedo: dobro orodje je težko. Zato mora kakovosten voziček zdržati velike teže. Izdelan je iz robustnih materialov, kot sta plastika ali kovina, in ima dovolj velika kolesa, ki prenesejo navedeno največjo obremenitev. Kakovostni naj bodo tudi kroglični ležaji in ključavnica za predale – saj so jih med vsakodnevnim delom večkrat uporablja.

Praktični so tudi različni predelki za shranjevanje in predali v različnih velikostih, pri čemer naj bodo manjši predelki na vrhu, večji pa nižje. Pomembno: predale je treba zakleniti, da zaščitite svoje orodje pred dostopom nepooblaščenih oseb ali otrok, kar znatno zmanjša nevarnost poškodb. To najlažje storite s centralno ključavnico, ki omogoča zaklepanje vseh predalov hkrati z eno ključavnico.

Voziček za orodje: prazen ali opremljen?

Delavniški vozički so na voljo opremljeni ali neopremljeni. Če že imate veliko orodja in potrebujete samo priročno mesto za shranjevanje, je bolje, da izberete neopremljen model, saj je ta tudi veliko cenejši. Če pa na novo opremljate delavnico ali bi radi prešli na profesionalna orodja, se lahko naložba v opremljen voziček vsekakor obrestuje – na voljo so tudi ugodni kompleti.

V tem primeru bodite pozorni ne le na kakovost in izdelavo vozička, temveč tudi na stanje orodja. Še ena prednost opremljenega vozička: vse, kar potrebujete, je že lepo razvrščeno in lahko takoj začnete z delom. Razen tega imajo opremljeni vozički navadno enega ali dva prosta predala za dodatne pripomočke.

Vložki za delavniške vozičke

Da orodje ne bo razmetano po predalih vašega delavniškega vozička, ga opremite z ustreznimi vložki – če jih še nimate. To so posebni dodatki za delavniški voziček iz plastike, gume ali pene, ki imajo vnaprej oblikovane vdolbine za vaše orodje. Z njimi lahko na primer razvrstite dvostranske raglje, komplete nasadnih ključev, izvijače in viličaste ključe drug zraven drugega, in s tem ustvarite red v delavniškem vozičku in prihranite dragoceni čas. S pregledno razporeditvijo orodja boste imeli vedno pravi instrument pri roki.

Dodatni pripomočki za vaš delavniški voziček

Ne glede na to, ali ste se odločili za opremljen ali neopremljen voziček – s primernimi dodatki vam bo vaš mali pomočnik v delavnici še bolje pomagal pri delu. Magnetna podloga kot nadomestek za polico za shranjevanje na primer zagotavlja, da majhni kovinski deli, kot so vijaki in matice, ne padejo na tla, medtem ko boste lahko držalo za kozarce in pločevinke uporabili za kavo ali brezalkoholne pijače. Opremite svoj delavniški voziček z razdelilnikom predalov, na primer za razvrščanje žebljev in zatičev po velikosti, ali pa se odločite za delovni pult iz vezane bukovine, ki se namesti na vrh vozička za orodje in ga spremeni v mobilno delavniško mizo.

Voziček za orodje - nepogrešljiv za domače mojstre in profesionalce

V primerjavi s preprosto omarico ali majhnim kovčkom za orodje ima delavniški voziček odločilno prednost: ima kolesa, da ga je mogoče z lahkoto potisniti na katero koli mesto, vaše orodje pa bo vedno lepo razvrščeno s pomočjo praktičnih razdelilnikov predalov in vložkov. To pomeni: nič več dolgega iskanja, orodje, ki ga potrebujete, imate takoj pri roki. Na tak način je delo zabavno – ne glede na to, ali ste poklicni obrtnik ali se želite samo razvedriti s kladivom, žago in izvijačem po napornem tednu v pisarni.