Poštni nabiralniki

Sort by
Cena
Kategorije
Color
Material

Nov poštni nabiralnik – na kaj morate biti pozorni/

Kljub SMS-om in elektronski pošti dobro staro pismo še zdaleč ni izumrlo. Poštni nabiralnik je torej nepogrešljiv za vse lastnike hiš in stanovanj. Izbira poštnih nabiralnikov je velika, na voljo so številne privlačne oblike in barve. Posebej odporni so nabiralniki iz nerjavnega jekla ali litega aluminija, priporočljivi pa so tudi modeli iz lahke plastike. Če se odločite za lesen poštni nabiralnik, morate izbrati vremensko odporno vrsto lesa. Ste naročeni na časopis? Dodajte svojemu nabiralniku še ustrezno časopisno cev.

Predpisi za montažo poštnega nabiralnik

Nabiralnik mora biti lahko dosegljiv poštarju – priporočljiva višina je med 70 in 170 centimetri. Zakon o poštnih storitvah (ZPSto-2) pravi: ""Hišni predalčniki v večstanovanjskih objektih morajo biti označeni s priimkom ali s firmo uporabnikov poštnih storitev v posameznem stanovanju ali poslovnem prostoru. Nameščeni morajo biti v pritličju, omogočen pa mora biti neoviran dostop. Če osebe iz prvega odstavka tega člena kršitev ne odpravijo v roku iz prejšnjega odstavka, jim izvajalec iz prejšnjega odstavka ni dolžan dostavljati poštnih pošiljk."" Poštni nabiralniki so praviloma pritrjeni na zunanjo stran hišne stene, najbolje pod nadstreškom. Tako zagotovite, da bo vaša pošta zaščitena pred vlago, umazanijo in dostopom nepooblaščenih oseb.

Vaša pravica do poštnega nabiralnika v skladu s standardi

Dimenzije poštnega predala so urejene po tehničnem standardu DIN EN 13724. Velika standardna kuverta C4 mora zlahka skozi odprtino in se ne sme upogniti v nabiralniku. Mimogrede: v mnogih starih stavbah so zastareli in premajhni modeli. V tem primeru lahko najemniki vztrajajo pri svoji pravici do standardiziranega poštnega predalčnika. Če ta zahteva ne bo izpolnjena, je primerno znižati najemnino do enega odstotka, kot je potrdilo tudi več sodnih odločb.